Liberal Konsey

11.15.2005

Yitik silahlar

Türk ordusu 2 tip tüfek kullanır.
1. G3 isimli eski model bir Alman yapımı tüfek.
2. Keleş diye de tabir edilen Kalaşnikov isimli Rus yapımı tüfek.

Bu böyle bilinir, ama aslında TSK envanterinde tek tip tüfek vardır: G3, çünkü, Kalaşnikov’lar PKK’nın silahlarıdır, onların tümü PKK operasyonlarında ele geçirilmiştir ve onlar her yerde kullanılacak ölçüde yaygın olmakla birlikte envanterde yokturlar. Onlar ganimettir, onlar kayıtsız, kuyutsuzdur, kimse onları arayıp soramaz.

Bir G3’ü yeterince silmediniz ve biraz paslandı diyelim, mahkemeye verilirsiniz ve içerde yatarsınız. Çünkü o devletin mühimmatıdır, önemli malıdır, çünkü o değerlidir. Oysa bir Kalaşnikov’u ister ateş etmek için kullanın, ister sobada maşa, ister toprakta kazma, size kimse bir şey sormaz, o zaten kayıptır.

Bir G3, bir Kalaşnikov kadar işe de yaramaz, çünkü G3 düz bir kara savaşı silahıdır, gerilla tipi savaş için üretilmemiştir. Oysa Kalaşnikov öyle değildir, çok daha hafiftir, tutukluk yapmaz, derede, suda yürürken nemden etkilenmez.

Ve bir G3’ü elinize aldığınız andan itibaren defterdeki seri numarasının karşısına adınız yazılır. Oysa Kalaşnikov kayıtsızdır, seri numarası yoktur, onunla işlediğiniz suçu örtbas etmeniz çok daha kolaydır, ve belki gerekirse de imha etmeniz.
“İşte bu yüzden kitapevine bomba koyarken yakalananı bekleyen arabadan G3 değil Kalaşnikov çıktı.” dememi mi bekliyorsunuz? Hayır, başka bir şey diyeceğim: İşte bu yüzden bomba koyarken yakalanan ve astsubaylarca oraya götürüldüğü anlaşılan devlete dönmüş bir PKK itirafçısıydı.

0 Yorumlarz:

Yorum Gönder

<< Home